Contact Us

If you wish to contact us directly, please leave your email and a message here.

indien u ons wenst te contacteren, gelieve hier uw email en boodschap in te geven.

Si vous voulez nous contactez directement, laissez-nous votre email et votre message.

provooststraat 114
1050

+32-470-84.72.80

over ons

het verhaal van mijn passie

Mijn passie voor Chinese geneeswijzen is er gekomen toen ik tijdens mijn sabbatjaar na mijn licentiaat studies ziek werd gedurende drie dagen. Ik lag dan alleen in een ellendig kamertje in Laos, 22 jaar oud, en mijn kamergenote bracht me water en koekjes. De derde dag, nog steeds lamlendig ziek, besloot ik om toch naar buiten te gaan. Ik wandelde straatje in straatje uit tot ik bij een tempel kwam waar het heel rustig en fris was. Ik zette me in de schaduw en een monnik zag me zitten, zei iets tegen de aanwezige vrouwen en zij mij mee namen naar een klein kamertje achter de tempel waar ik een twee uur durende massage kreeg. Na die massage was ik een herboren mens, geen pijnlijke ledematen meer, een fris hoofd en vol energie. Dit had me zo geraakt, hoe iemand zonder vragen te stellen toch kon communiceren met mijn lichaam en mij kon genezen in geest en in lichaam. Ik wou daar meer over weten. Hoe was dit mogelijk?

Annelies Espeel - 2.jpg

Zo begon mijn zoektocht en kwam ik bij de Chinese geneeswijzen terecht. Voetreflexologie, tuina-massage, drukpunten massage waren voor mij de eerste stappen in deze geneeswijze. Ik deed er aromatherapie bij om zo het lichaam via essentiele olie te kunnen ondersteunen. Na een stage in het chinese Kunming besefte ik dat er nog een hele wereld gesloten was voor mij omwille van de taal. Dus besloot ik om deze te studeren en een bachelor te doen in China teneinde een grondige en brede kennis te hebben betreffende Chinese geneeswijzen. Ik ontdekte mijn passie voor acupunctuur en de verscheidenheid van de kruiden, naast de tuina-massage en de leef- en eet gewoontes.

Een wereld ging voor mij open waar ik nog steeds gepassioneerd door ben. Een wereld waar je leert luisteren naar en observeren van het lichaam en waar de eenheid zo'n belangrijke rol in speelt. Een geneeswijze die niet op zichzelf staat, maar kan samenvloeien met andere geneeswijzen.

Annelies Espeel is sedert 2005 bezig met studeren van traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Ze startte met een focus in tuina (chinese massage) wat ze in Brussel, België bij een mentor studeerde alsook aan het Institut Chuzhen, Parijs, Frankrijk. In juli 2007 had ze haar eerste ontmoeting met een Chinees ziekenhuis en dit gedurende een stage van 3 weken in het Yunnan TCM Hospital, Kunming, Yunnan province, China. Het was tijdens deze stage dat ze het belang van de kennis van het Mandarijn begreep om dieper te kunnen ingaan op de kennis van TCG en het kunnen communiceren met haar professoren en hun patiënten. 2008-2010 studeerde ze Mandarijn te Kunming, Yunnan province, China. In juli 2015 studeerde ze af als TCG Bachelor of Science (2010-2015) aan de Nanjing University of Chinese Medicine, Nanjing, Jiangsu province, China. Vanaf oktober 2015 werkt Annelies in België waar als Chinese medicine consultant.

Annelies Espeel is erkend lid van het Belgian Acupuncture Federation (BAF): member nr 1.16.002.3

Renxin staat voor rén xīn rén shù 仁心仁术. Het is een Chinees idioom van Mencius 孟子 en betekent 心地仁慈,医术高明 welwillend hart en behendigheid in de kunst van het genezen. Dus zowel de boekenkennis van oude teksten, als het up to date blijven van de nieuwste TCG technieken en case studies, alsook het luisteren naar en geven om de patienten.