Contact Us

If you wish to contact us directly, please leave your email and a message here.

indien u ons wenst te contacteren, gelieve hier uw email en boodschap in te geven.

Si vous voulez nous contactez directement, laissez-nous votre email et votre message.

provooststraat 114
1050

+32-470-84.72.80

behandelingen

WELK SOORT BEHANDELINGEN BESTAAN ER

acupunctuur

acupunctuur

moxibutie

moxibutie

cupping

cupping

Er bestaan verschillende soorten behandelingen zoals acupunctuur, tuina-massage, moxibutie, cupping&guasha, kruiden, voeding en beweging.

  1. acupunctuur wil letterlijk zeggen ‘prikken met naalden’. Het gaat over flinterdunne naaldjes, die in de acupunctuurpunten geprikt worden. De acupuncturist manipuleert de naald om de stroom van energie in de meridianen te stimuleren. Dit geeft een uitstralend gevoel. Op dat moment gebeuren er belangrijke dingen: blokkades worden opgeheven, pijn vermindert, energie kan vermeerderd worden, organen functioneren beter, de geest wordt helderder…
  2. tuina-massage is een lichaamsmassage gebaseerd op meridianen, meridiaan punten en het lichaam op zich. Hieronder vallen ook de voetreflexologie, hoofd-en schoudermassage, oor- en hand reflexologie
  3. moxibutie: Moxa is een kruid, bijvoet of artemisia vulgaris. Moxibutie is het verbranden van dit kruid en dit kan onder de vorm van een samengeperste stok( vergelijkbaar met een sigaar) of losse blaadjes alsook kleine kegelvormen. Met moxa kunnen we via grote acupunctuurpunten de warmte (yang) vermeerderen.
  4. cupping&guasha: Cups zijn glazen/bamboe bollen waar de acupuncturist via vuur in de bol de zuurstof opbrandt. Er ontstaat een vacuum en met een snelle beweging worden deze cups op lichaamsdelen geplaatst. De cup zuigt zich vast op de huid en er ontstaat een hevige reactie: de doorbloeding is sterker, blokkades worden opgeheven, binnengedrongen koude wordt verwijderd. Guasha is het schrapen met een kam op de huid, een gelijkaardige reactie wordt bekomen zoals bij de cupping.
  5. kruiden: Chinese kruiden zijn vaak een alternatief of aanvulling op acupunctuur en tuina-massage. Er zijn duizenden soorten, die in de bencao gangmu ofte materia medica in detail beschreven staan. Ook bestaan er heel oude ‘formules’, een ‘verzameling’ van kruiden, die elkaar ondersteunen en invloed hebben op de gezondheid.
  6. voeding: voedseladvies is belangrijk. Een acupunctuurbehandeling heeft dikwijls meer effect met kleine veranderingen in de voedselgewoontes.
  7. beweging: Chinese gevechtskunsten bestaan uit zowel interne als externe beoefeningen. In de TCG zal men vooral nadruk leggen op de interne beoefening o.a. taichi, bagua, yijinjing, baduanqi, die meer nadruk legt op het langzaam bewegen en het zich bewust worden ervan.